Beklenen kar açıklaması T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. İstanbul’un yüksek kesimleri ve yüksek rakımlı ilçelerine kar yağışı başladı. Kar ile hava sıcaklıkları düşmeye başlıyor. Soğuk hava dalgası tüm yurdu etkileyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalara göre: yurdumuzun genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor şeklinde yapıldı.

ADETA BAHAR GİBİ BİR KIŞTAN GERÇEK KIŞA GEÇİŞ

Adeta bahar gibi bir kış geçiren Türkiye, dün itibarıyla bol yağışlı bir sistemin etkisine girdi, hava sıcaklıkları mevsim normallerine kadar geriledi. Hepimizin, tüm yurdun, özellikle de İstanbul’un beklediği kar hangi tarihte yağacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Kenan Yüksel, son tahminlerini bildiriyor.

DOĞU KARA DOYACAK

“Bugünden itibaren yağışlar yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülmeye devam edecek. Yağışlar batı kesimlerde biraz hafif olacak ancak Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde daha orta ve kuvvetli şekilde yağışların görülmesini bekliyoruz.

BATI KARI HAFTAYA TADACAK

Önümüzdeki bir haftalık periyotta en iyi yağışı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu alacak. Özellikle Karadeniz’in kıyısı ile Güneydoğu’daki yağışların yağmur, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da ise yağışların kar şeklinde olmasını bekliyoruz diye de ekledi.