Times of Israel haber sitesinde ismini açıklamayan İsrailli bir kaynağa dayandırılan haberde, İstanbul Arkeoloji Müzesinde bulunan ve en önemli antik İbranice yazıtlardan biri olarak bilinen Türkiye'ye ait "Siloam yazıtının" (Silvan yazıtı) İsrail'e verileceği iddia edildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre böyle bir durum söz konusu değil.

HABERLERİN YALAN OLDUĞU AÇIKLANDI

Yazıtın 1880'de bulunduğu yer olan Doğu Kudüs'ün o dönem Osmanlı toprağı, şimdi ise buranın Filistin devletinin parçası olduğunu belirten diplomatik kaynaklar, söz konusu tarihi eserin İsrail'e verileceği yönündeki haberlerin yalan olduğunu söyledi.

TEL AVİV BİRÇOK KEZ İSTEDİ RET CEVABI ALDI

İsrail basınında çıkan haberlere göre Tel Aviv yönetimi bu yazıtı daha önce de birçok kez Türkiye'den istedi ancak her seferinde ret cevabı aldı.

FİLİSTİN'DEN AÇIKLAMA: HABERLER İLİŞKİLERİ ZEDELİYOR

Filistin Dışişleri Bakanlığı da  İstanbul Arkeoloji Müzelerinde bulunan ve en önemli antik İbranice yazıtlardan biri olarak bilinen "Siloam yazıtının" (Silvan yazıtı) İsrail'e verileceği iddiasının diplomatik kaynaklar tarafından yalanlanması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "İsrail basınındaki bu tür asılsız haberlerin dost ülkelerle ilişkileri zedelemek amacıyla yapıldığı" belirtilerek, "bu tür propagandalara itibar edilmemesi" uyarısında bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Times of Israel haber sitesinde ismini açıklamayan İsrailli bir kaynağa dayandırılan haberde, İstanbul Arkeoloji Müzelerinde bulunan ve en önemli antik İbranice yazıtlardan biri olarak bilinen Türkiye'ye ait "Siloam yazıtının" (Silvan yazıtı) İsrail'e verileceği iddia edilmişti.

Yazıtın 1880'de bulunduğu yer olan Doğu Kudüs'ün o dönem Osmanlı toprağı, şimdi ise Filistin devletinin parçası olduğunu belirten diplomatik kaynaklar, söz konusu tarihi eserin İsrail'e verileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.