Resmi ziyaret kapsamında Libya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'dan oluşan heyet, Trablus merkezli Ulusal Birlik Hükümeti ile görüştü. 

İki ülke arasında medya ve enerji işbirliği konularında anlaşmalar yapıldı. 

Alternatif bir yönetimi destekleyen Libya'nın doğu merkezli parlamentosu başta olmak üzere Yunanistan ve Mısır anlaşmalara tepki gösterip reddetti. 

 Libya Parlamentosu Başkanı Agila Salih, mutabakat muhtırasının "yetkisi olmayan bir hükümet tarafından imzalandığı için yasa dışı olduğunu" söyledi. 

Yunanistan Dış İşleri Bakanlığı: ''Tüm yasal yollara başvuracağız''

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise hidrokarbon mutabakatı hakkında bir açıklamada bulunarak, "Yunanistan bölgede egemenlik haklarına sahip. Bu hakları uluslararası deniz hukukuna tam saygı çerçevesinde tüm yasal yollarla savunmayı amaçlıyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Atina ile Mısır arasında 2020'de imzalanan ve Doğu Akdeniz'de iki ülkenin münhasır ekonomik bölgelerini belirleyen anlaşmanın 2019'da Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmayı "fiilen geçersiz kıldığı" belirtildi.