Kahramanmaraş merkez üssünde 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi. Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ise ciddi yıkımlar meydana geldi. Televizyon Yayıncıları Derneği tarafından depremzedeler ve bölge geneli için yardım gecesi düzenlenmesi kararı alındı. 

Deprem ortak yayını ne zaman?
Türkiye Tek Yürek yardım programı ortak yayınlarla koordineli olarak 15 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:00'de başlayacak.

Deprem ortak yayını sunucuları kimler?
Ortak yayının sunucuları da belli oldu. Kanallarda ortak olarak yapılacak yayında Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şıkel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz moderatörlük rollerini üstlenecekler. Ortak yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk depremzedelere yardımlarda bulunacak.

8 ulusal kanal ortak yayın yapacak
Hangi kanallarda ortak yayınlanacağına ilişkin bilgi, yapılan şu açıklamada bildirildi:
"15 Şubat Çarşamba gecesi saat 20.00'de Televizyon Yayıncıları Derneği olarak yaraları sarmaya katkıda bulunmak için bir yardım gecesi düzenleme kararı aldık" denildi. Yapılan çağrıya STAR, ATV, KANAL D, SHOW, TV8, FOX, TRT ve KANAL 7'den olumlu yanıt geldi. Kanalların katkısı ve ortaklığıyla düzenlenecek yardım kampanyası programı, tüm kanallar tarafından ortak yayınla izleyiciye ulaştırılacak."