14 Mayıs seçimlerinde adaylardan birinin Cumhurbaşkanı seçilebilmek için gerekli olan yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı.

Seçimlerin ikinci turunda ilk turda en çok oy almış Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

Öte yandan Türkiye demokrasi tarihinde bugün bir ilk yaşanacak. Ülke, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura ilk kez gidecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi ikinci turda da, İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullanacak.

 Erdoğan, seçimi İstanbul'da takip ettikten sonra akşam saatlerinde Ankara'ya geçecek. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oy verecek. 

İstanbul'da 'Mahzen-23' Operasyonu: İnterpol Kırmızı Bülteniyle Aranan 2 Suç Örgütü Lideri Yakalandı İstanbul'da 'Mahzen-23' Operasyonu: İnterpol Kırmızı Bülteniyle Aranan 2 Suç Örgütü Lideri Yakalandı

Cumhur İttifakı bileşenlerinden MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Anıttepe İlkokulu'nda, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Çankaya ilçesinde bulunan Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'nde, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise İstanbul Sultanbeyli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oy kullanacak.

Sinan Oğan da Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde oy kullanacak.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İstanbul'da Beylerbeyi'ndeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu verdikten sonra Ankara'ya gelerek seçimi takip edecek.

Millet İttifakı bileşenlerinden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Ankara'da Bilkent Emlak Bankası Okulu'nda, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Çankaya İlkokulu'nda, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise İstanbul'da Eyüp'te Nejat Sabuncu İlkokulu'nda, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise memleketi Afyonkarahisar'da Selçuklu İlkokulu'nda sandık başına gidecek.