Antalya'daki eğitim sempozyumunda konuşan başkan Öztürk, yapılan zammın ardından ayakta kalmakta zorluk çektiklerini, öğretmenlerin bir bir istifa ettiğini söyledi.

Yapılan zamların ardından 100 binin üzerinde velinin çocuğunun kaydını özelden, devlet okuluna alabilileceği belirtilirken, yıl sonuna kadar 3 bin özel okulun kapanabileceğinin de altı çizildi. 

Devlet okullarındaki öğretmenlere ödenen maaş ile özel okullarda öğretmenlere ödenen maaş arasındaki farkın açıldığını belirten Öztürk, "Vergi, sosyal sigorta primleri ve benzer tüm resmi ödemelerde yapılacak destek ve düzenlemeler maliyetlerimizi düşüreceğinden, buradan elde edilecek kaynakların eğitim-öğretimi iyileştirmek adına öğretmenlerimize aktarılacak kaynaklar olarak öngörülmesi gönülden temennimizdir." diye konuştu.

Öztürk, "100 binin üzerinde veli çocuğunun kaydını özelden, devlet okuluna alabilir. Yıl sonunda 3 bin okul kapabilir. 30 bin öğretmen işsiz kalabilir." diyerek devletten destek talep etti.

2021-2022 verilerinin paylaşılmasının ardından Türkiye'de faaliyet gösteren 14 binden fazla özel okulda 1 milyon 600 bine yakın öğrenci okuyor.