Eylül ayı asgari geçim sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen AR-GE Merkezimizin yapmış olduğu asgari geçime ilişkin çalışma son derece önemli sonuçları içeriyor. Bu çalışma neticesinde bir kez daha görüyoruz ki, kamu çalışanlarına altı aylık dönemler halinde enflasyon farkı verilmesi maaşlarındaki erimeyi gidermeye yeterli olmuyor.
Özellikle mutfak masraflarının oldukça yükseldiği bu dönemde memur maaşlarına ek bir zam yapılarak enflasyon farkının da ortaya çıktığı aydan itibaren maaşlara yansıtılarak ödenmesi en büyük beklentimizdir.

Bu uygulama hayat pahalılığının memurlarımıza ve emeklilerimize olumsuz yansımalarının giderilmesi bakımından önemli bir adım olacaktır.

Yeni yasama döneminin başladığı şu günlerde TBMM gündemine memurlarımızın enflasyon farkının aylık olarak yansıtılması konusunda bir düzenleme getirilmesi öncelikli talebimizdir.

Ayrıca uzun süredir talebimiz olan refah payı uygulaması konusunda ki talebimizin hayata geçirilmesi çağrımızı da bir kez daha yineliyoruz” dedi.