16-20 Ekim arası 3 hisse temettü verecek! 16-20 Ekim arası 3 hisse temettü verecek!

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, seçim döneminde verdiği demeçte Temmuz zammı ile asgari ücretin 500 dolara çıkartılacağını duyurmuştu. Seçimden sonra hızla Temmuz'a yaklaşırken yapılacak olan zammın ne kadar olacağı merak ediliyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Temmuz'da yapılacağı belirtilen asgari ücret zammı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Gültepe "Asgari ücrette maksimum dolar bazında 300-400 dolar arasındaki seviyeyi koruyabilmeliyiz. 500’ü verebiliyorsak, sürdürebilir noktada kalabilmemiz için özel çalışmalar yapılması gerekiyor aksi takdirde sanayi bunu kaldırabilecek durumda değil." dedi.

"Asgari ücretin 500 dolar olması için teşvik lazım"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, asgari ücretin 500 dolar seviyelerinde olabilmesi için teşviklerin gerekli olduğunu belirterek"Geçmiş döneme bakınca, üretim, yatırım, ihracat politikasına bakınca, dolar bazında bakıyoruz, 300 dolarla 350 dolar arasında olmuştur son 15 yılda. 500 dolar olduğu noktada firmaların rekabetçiliğini koruyabileceği teşvikler ortaya konması lazım. SSK primleri, KDV, kurumlar vergisi üzerinde teşvikler olabilir. Asgari ücret 500 dolar seviyesine çıkacaksa ihracatçıyı koruyacak uygulamalar ortaya konması lazım aksi taktirde büyümeyi değil küçülmeyi konuşmaya başlarız" diye konuştu.