Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki beş gün boyunca Türkiye genelinde yoğun sağanak yağışlar beklenmektedir. İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Tekirdağ, Kocaeli, Denizli ve Konya gibi birçok il bu durumdan etkilenecektir.
 

MGM, 24, 25, 26, 27 ve 28 Mayıs 2023 tarihleri için ayrı ayrı illere göre hava durumu tahminlerini açıklamıştır. Bu tahminlere göre:

24 Mayıs Çarşamba: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Siirt çevreleri, Diyarbakır ve Batman'ın doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecektir. İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Isparta ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgarlar ve toz taşınımı görülebilir.

Mustafa Varank'tan Deniz Zeyrek'e rest: '2 gün geçti, haysiyetin varsa yayınla' Mustafa Varank'tan Deniz Zeyrek'e rest: '2 gün geçti, haysiyetin varsa yayınla'

25 Mayıs Perşembe: Akdeniz ve Ege kıyıları ile İstanbul hariç diğer illerde sabah erken saatlerden itibaren gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir.

26 Mayıs Cuma: Cuma günü Trakya'nın batısı, Ege'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Marmara'nın batı bölgelerinde kuvvetli yağışlar olabilir.

27 Mayıs Cumartesi: Güneydoğu Anadolu Bölgesi parçalı bulutlu ve güneşli olacak, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde bulutlu ve kapalı bir hava hakim olacak. Diğer illerde yerel yağışlar geçişleri görülebilir.

28 Mayıs Pazar: Seçim günü olan Pazar günü, yurt genelinde şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. AFAD ekiplerine ani sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda bildiri gönderilmiştir.