Son yapılan atamalar göz önünde bulundurulduğunda Türkçe,Fen,Rehberlik ve İngilizce gibi branşların oldukça düştüğü görülmüş, mağduriyetlerin ise giderek arttığı bir tablo meydana çıkmıştır. Mağduriyetlerin giderilmesi adına kontenjanların düzenlenmesi elzem bir hal almıştır.  Ortaokulda haftalık ders saati en fazla olan derslerden biri de Türkçedir. 

Milletimizi oluşturan unsurların başında dilimiz gelmektedir ancak bugünlerde dilimizde bir çoraklaşma süreci ile karşı karşıyayız. Yabancı dillere verilen önem ne yazıkki Türkçeyi gölgede bırakıyor. Sosyal hayatta, tabelalarda, iletişim dilimizde dahi yabancı kelime kullanma oranı gün geçtikçe artıyor ve bu durum ana dilimizi, geleceğimizi tehdit eder bir boyuta ulaştırıyor. Toplumdaki bu çürümeye dur diyebilmek için Türkçe öğretmenlerimize büyük iş düşüyor, öğretmenlerimiz Türkçenin yaşatılması ve korunması adına her türlü tedbiri alıyor ve almaya da devam edecektir ancak gün geçtikçe Türkçe öğretmenliğinin kontejanlarının düşmesi bu tehlikenin hortlamasına daha fazla meydan verecektir. 

2016 ile 2021 yılları arasında yapılan atamalarda Türkçe öğretmenliği kontejanlarının dönemsel olarak sürekli düştüğü görülmektedir. Türkçe öğretmenleri, haklı seslerini bir kez daha duyurarak Türkçenin korunması ve geliştirilmesi için bizler göreve hazırız diyorlar.