Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, KPSS lisans sınavının iptal edilmesi ve 6 Ağustos ve14 Ağustos’ta yapılacak olan KPSS oturumlarının da ertelenmesinin isabetli bir karar olduğunu bildirdi.

ÖSYM Başkanının günah keçisi ilan edilerek yaşanan sorunların çözülemeyeceğini kaydeden Genel Başkan, “2010’daki KPSS hırsızlığının ifşa edilmesinden beridir, ÖSYM sınavlarında yaşanan skandallar silsilesi göstermektedir ki, bu kurum içerisinde köklü ve etkin bir KRİPTO YAPILANMA hala mevcuttur.” dedi.

İhanet şebekesinin her fırsatta süreci sabote etmesinden dolayı vatandaşların kurumlara ve devlete olan güveninin tahrip olacağına dikkat çeken Geylan,  bir an önce ÖSYM’nin kripto yapılardan arındırılması gerektiğini kaydetti.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları söyledi:

“Yaşanan gelişmeler üzerine KPSS Lisans sınavının iptali ve 6 Ağustos ve 14 Ağustos’taki KPSS oturumlarının da ertelenmesi isabetli olmuştur.

Ancak şu hususa özellikle dikkat edilmesi gereklidir:

Sadece ÖSYM Başkanını günah keçisi ilan ederek yaşanan sorun çözülemez! 2010’daki KPSS hırsızlığının ifşa edilmesinden beridir, ÖSYM sınavlarında yaşanan skandallar silsilesi göstermektedir ki, bu kurum içerisinde köklü ve etkin bir KRİPTO YAPILANMA hala mevcuttur. Ve bu ihanet şebekesi her fırsatta süreci sabote etmekte, vatandaşımızın kurumlara ve devlete olan güvenini tahrip etmektedir.

ÖSYM bu KRİPTO UNSURLARDAN ARINDIRILMADIKÇA bundan sonra da benzer sıkıntıların yaşanabileceği muhtemeldir.”