Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kariyer basamakları tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu ve öğretmenlerin huzursuz edilmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Geylan, öğretmenlerin kariyer basamaklarının sınav esaslı değil, hizmet yılına dayalı olarak belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenliğin sadece "bilme" değil "bildiğini aktarma" mesleği olduğunu ifade eden Geylan, kariyer planlamasında tecrübenin ve kıdemin belirleyici olması gerektiğini savundu.

Ayrıca, geçen yıl yapılan sınavla uzman öğretmen olan binlerce meslektaşın, "uzmanlıkta 10 yıl bekleme" koşulundan dolayı "Başöğretmen" olma imkanı bulamadan emekli olacağını dile getirdi. Geylan, MEB Bakanı Sayın Mahmut Özer'in daha önce yaptığı açıklamada, 20 yıl ve daha fazla hizmeti bulunan uzman öğretmenlerin bekleme şartı olmaksızın Başöğretmenliğe başvurabileceği bir düzenleme yapılacağını hatırlattı.

MEB'den beklenenin, gerekli mevzuat düzenlemesini ivedilikle yapması ve gerektiğinde kariyer basamakları takvimini güncellemesi olduğunu belirten Geylan, öğretmenlerin bir yıl daha mağduriyet yaşamasına tahammülün olmadığını ifade etti. Ayrıca, MEB'in gereksiz tartışmalarla eğitim kamuoyunun meşgul edilmesine ve öğretmenlerin huzursuz edilmesine izin vermemesi gerektiğini vurguladı.

Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar; Yükseköğretim Kanunu'ndaki bazı hükümler iptal edildi Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar; Yükseköğretim Kanunu'ndaki bazı hükümler iptal edildi

Öğretmenlerin kariyer basamaklarının adil ve doğru bir şekilde belirlenmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi, eğitim sisteminin sağlıklı işleyişi için önemli bir konudur. Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan, MEB'in bu konuya acil ve etkili bir şekilde müdahale etmesini gerektiğini belirtti.