Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Temmuz ayı dış ticaret rakamlarını basın toplantısıyla açıkladı. Bakan Muş, "İhracatımız Ağustos ayında yüzde 13 yükselerek 21.3 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam bu zaman kadar gerçekleştirilen en yüksek rakamdır" dedi.

Bakan Muş'un açıklamaları şöyle:

Küresel büyümenin önümüzdeki dönemde ciddi şekilde yavaşlaması beklenmektedir. PMI verileri AB için en düşük seviyelere gelmiştir.

Avrupa genelinde enerji darboğazı yaşanırken resesyon ihtimali de güçlenmektedir. Önümüzdeki dönemde Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışı enerji fiyatları üzerinden AB'nin büyümesini ciddi şekilde etkileyecektir.

Küresel gıda krizinin çözümüne yönelik kritik adım olan tahıl koridoru anlaşmasıyla 1 milyon ton gıda piyasalara güvenli şekilde aktarılmıştır.

Küresel ekonomide yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisi büyüme devam etmektedir. Mal ve hizmet ihracatındaki artışın ihracatın büyümeye katkısı 3,9 oranında gerçekleşmiştir.

Böylelikle ülkemiz ekonomik büyümesini kesintisiz 8 çeyrek boyunca devam ettirmiş ve böylece dünyadan pozitif şekilde ayrılmıştır.