Konuyla ilgili siyasiler, tek bir sesle bu olayı kınarken gerekenin neyse yapılması konusunda fikir birliği olduğu yönündeki söylemleri ise tek tek paylaştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından olaya yönelik tepkisini dile getirerek konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, çocuk istismarının asla kabul edilemeyeceğini, bu olayın vicdanları derinden sarstığını söyledi. TBMM Başkanı Şentop'un ifadeleri ise şu şekilde:

"Çocuk istismarı asla kabul edilemez, affedilemez; faili kim olursa olsun... Bir evladımızın 6 yaşında istismara maruz kaldığı yönündeki bilgiler, vicdanları derinden sarmıştır. Olay yargıya intikal etmiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olmuştur. Olayın tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması ve sorumluların en ağır cezaları alması için sürecin takipçisi olacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bunu yapanların hak ettiklerini bulacaklarını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla  bunun düpedüz tecavüz olduğunu, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise bunun ağır bir insanlık suçu olduğunu, bu suça ortak olanların en ağır şekilde yargınlanmaları gerektiğini söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bunun açıkça tecavüz olduğunu adalet arayan mağdurun yanında olduklarını belirtti.

Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş 6 yaşında gülmesi, oynaması gereken bir çocuğun geleceğinin elinden alındığını, istismarı meşrulaştıran kim varsa tam karşısında duracaklarını söyledi.

TRT Haber’de katıldığı programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bu olayı lanetlediklerini ve mağdurun yanında olduklarını söyledi.

“Bu durumu lanetliyoruz. Kesinlikle böyle bir şeyin olabilme ihtimalini reddediyoruz. Mağdurun yanındayız. Bakanlığımız müdahil oldu. Siyasi olarak da sonuna kadar takipçisi oluruz. Bu konuda bizim farklı bir şey düşünme ihtimalimiz yok. Kamu kurumlarının bu konuda bekleme lüksleri yok. İhmali olan varsa bir saniye beklemeyiz''