Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala adayların seçim vaatleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkaracaklarını açıklamasının yanı sıra, 3600 ek göstergenin tüm memurlara verileceğini de açıkladı.

Buna göre tüm memurlar birinci dereceye gelmelerinin ardından 3600 ek göstergeye hak kazanmış olacak.

Öğretmenlerin Nisan Ek Ders Duyurusu: Ödemelerde Kesinti Uygulanacak Öğretmenlerin Nisan Ek Ders Duyurusu: Ödemelerde Kesinti Uygulanacak

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamaları:

"En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkararak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki artış otomatik olarak emekliliklere de yansıyacak. Bakanımıza temmuz ayında bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatı verdim. Birinci dereceye inen tüm memurlarımızın 3600 ek göstergeden yararlanmasını sağlayacağız. Memurlarımız bize güvenmeye devam etsinler. Biz hiçbir çalışanımızın hakkını yemeyiz, yenmesine de müsaade etmeyiz."