Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz

Erzurum'da yaşanan bir olayda, Hacı Osman Efendi Camii cemaati teravih namazı sırasında biber gazına maruz kaldı. İmam namazı durdurmak zorunda kaldı ve cami tahliye edildi. Polis ekipleri olayı araştırdı ve güvenlik kameralarını inceledi. İnceleme sonucunda, iki çocuğun biber gazıyla oyun oynarken birinin camiye kaçtığı ve diğerinin arkasından biber gazını sıktığı ortaya çıktı.

Olayın meydana geldiği Kayakyolu semtinde, iftardan sonra iki 12-13 yaşlarındaki çocuk, biber gazını birbirine sıkmaya başladı. Bu sırada bir çocuk kaçmak için camiye girdi ve diğer çocuk da onun peşinden biber gazını cami içinde sıktı. Cemaatin öksürmeye başlaması üzerine imam namazı durdurdu ve polis ekipleri olay yerine çağrıldı. İki çocuk güvenlik kameralarından tespit edildi ve gözaltına alındı.

Cami cemaatinden Halis Aydın, olayın şokunu hala atlatamadıklarını belirterek, "Biber gazından çok etkilendik, arka saftaki cemaat çok etkilendi. Camiyi boşaltmak zorunda kaldık" dedi. İki çocuk ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılarak ailelerine teslim edildi.