Twitter ile Trump arasındaki seçim gerginliği tırmanıyor

Pandemi nedeniyle birçok kişi seçimlere posta yoluyla katıldı. Bu sebepten dolayı birçok analist seçim sonuçlarının geç açıklanacağını tahmin ediyordu. Donald Trump, bugün yaşanan gecikme ile ilgili açıklama yaptı.

Twitter ile Trump arasındaki seçim gerginliği tırmanıyor

Trump, 3 Kasım seçimleri nedeniyle Twitter ve Facebook üzerinden bazı paylaşımlarda bulundu. Seçimlere hile karıştırıldığını iddia eden Trump, ” Seçimlerde öndeyiz, ama onlar oylarımızı çalmaya çalışıyorlar. Bunu yapmalarına asla izin vermeyeceğiz. Yoklamalar kapandıktan sonra oy verilemez! ” ifadelerini kullandı.

Twitter yönetimi bu olayın üzerine harekete geçerek atılan Tweetleri yanlış bilgi olarak işaretledi. Ayrıca neden böyle bir yola başvurduğunu açıklayan şirket, atılan Tweetlerin seçim ile ilgili potansiyel yanıltıcı ifadeler içerdiğinin altını çizdi.

Eylül ayında tehdit ve kışkırtma içeren tüm içerikleri sileceğini veya uygunsuz içerik olarak işaretleyeceğini açıklayan Twitter, uygunsuz içerik olarak işaretlenen Tweetlerin uyarı butonuna tıkladıktan sonra erişebilir olacağını belirtmişti.

Facebook ise Trump’ın gönderilerine sadece uyarı etiketi koymak ile yetindi. Ayrıca Trump’ın seçim kazandığını iddia ettiği gönderilere resmi seçim sonuçlarına erişmek için link ekleyeceğini duyuran şirket, hem Facebook hem de Instagram üzerinden “Oylar halen sayılıyor ve kazanan henüz belli değil” şeklinde mesaj vereceğini duyurdu.