Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmalarında tribünlerden atılan sloganlar Ankara'yı salladı. Tribünlerden atılan 'Hükümet istifa' sloganlarına ilk tepki MHP liderinden geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Devlet Bahçeli, tribünlerde atılan sloganların şuursuzluk örneği olduğunu, bundan sonrasında gerçekleştirilecek maçların seyircisiz ve gerekli tedbirlerin alınarak oynanması gerektiğini belirtti.

Bahçeli ayrıca yaptığı açıklamadan sonra üyesi olduğu Beşiktaş JK'den tribünlerden atılan sloganların saygısızlık göstergesi olması gerekçesi ile ayrıldı.

Tribünlerden atılan sloganlara bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Sandığı işaret eden Bakan Soylu, siyaset yapmak isteyenleri meydana davet etti.

Ayrıca Bakan Soylu, güvenlik kalkanlarının kaldırılmadığının altını çizerek, spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenlerin, devletin ve milletin ortaya koyduğu çabayı göz ardı etmemesi gerektiğini de belirtti.

Bakan Soylu'nun tribünlerden gelen sloganlara Hatay'dan verdiği yanıt:

''Siz bunları yaparken başkaları siyaset inşa etmeye çalışıyor. Dertleri başka olanlar siyaset yapmak isteyenler varsa önümüzdeki günlerde seçim var herkes meydanına çıksın siyaseti yapsın. Spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler de biraz şurada devletin, milletin ortaya koyduğu çabaya kulaklarını versinler. Burada insanlar yaşıyorlar, burada insanlar yeni bir hayatı oluşturmak için çaba sarf ediyor. Burada bizim deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Burada insani bir mesele yürütüyoruz. Mesaimizi bölmesinler. Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Devletin ve milletin buradaki mesaisini bölmesinler.