France Info'nun bildirdiğine göre, yayaların kırmızı ışıkta durmayı sevmemesi nedeniyle Metz, Nancy, Nantes, Nice, Strazburg, Toulouse ve Versay'daki trafik lambalarına turuncu ışık ekleniyor. Bu şehirlerde şu anda test aşamasında olan uygulama, insan silüetindeki turuncu lambanın kırmızıdan önce yanmasıyla, yayaların trafik kurallarına daha fazla uyum sağlamaları amaçlanıyor.

Karnamenin 21 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Versay kenti projeden maliyetli olabileceği gerekçesiyle geri çekileceğini açıkladı. Bu durum, projeden sorumlu olan Yol Kazalarını Önleme Derneği tarafından kınandı.

Türksat personel alımını duyurdu! KPSS şartı aranmayacak Türksat personel alımını duyurdu! KPSS şartı aranmayacak

Yayaların Kırmızı Işıklara Uymama Oranı ve Kazalar

Son dönemde yapılan bir kamuoyu araştırması, Fransız yayaların kırmızı ışıkta durmayı sevmediğini ortaya koydu. Ayrıca, yayaların karıştığı trafik kazalarının %40'ının ölümle sonuçlandığı tespit edildi. Bu nedenle, turuncu ışık uygulamasının başarılı olması durumunda, yaya kazalarında ciddi bir azalma bekleniyor.

Turuncu Işık Uygulamasının Geleceği

Eğer turuncu ışık uygulaması test aşamasını başarıyla geçer ve yayaların kırmızı ışıklara uymalarını sağlar ise, Fransa genelinde yaygınlaştırılması düşünülüyor. Bu sayede, hem yaya hem de sürücülerin trafik güvenliğine katkı sağlamaları ve kazaların önlenmesi amaçlanmaktadır.