TOKİ, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da 8 bin 18, Kahramanmaraş'ta 5 bin 545, Malatya'da 20 bin 605, Osmaniye'de 3 bin 323, Diyarbakır'da 20 bin 912, Şanlıurfa'da 17 bin 261, Adıyaman'da 7 bin 65, Gaziantep'te 27 bin 947, Kilis'te bin 929 ve Adana'da 21 bin 154 konutun inşasını tamamlayarak toplamda 133 bin 759 konutun inşasını daha önceden tamamlamıştı. 


Depremden etkilenen 10 ilde bulunan TOKİ tarafından yapılan evlere hasar tespit çalışması yapılmıştı ve o evlerde hasar meydana gelmediği ortaya çıktı. Bu da TOKİ konutlarının dayanıklı sistemler aracılığı ile inşa edidiğini gözler önüne serdi. Mart ayının başı itibarıyla da 30 bin konutun ilgili bölgede inşasına başlanması bekleniyor. Kademeli bir şekilde diğer konut projelerine de başlanması amaçlanıyor.

Yeni yapılacak konutlar; fayın uzağında belirlenecek olan rezerv alanlarında kurulacak. İnşaat çalışmalarına derhal başlanması planlanıyor.
Yapılacak zemin etüt raporlarının ardından öncelikle Deprem Yönetmeliği olmak üzere yürürlükte bulunan yönetmelik ve kanuna ilişkin projelerin yapılması sürdürülecek.

Zeminle beraber 3-4 kat
Yeni yapılacak olan konutların zeminle beraber 3-4 katı aşmayacak şekilde hazırlanması planlanıyor.


Depreme dayanıklı sistemler
Tünel kalıp taşıyıcı sistem, radye temel ve yüksek beton dayanımı gibi binada meydana gelebilecek olan sarsıntı ile hasarı minimuma indirgeyen depreme ilişkin alternatif çözümler yeni yapılacak olan konutlarda uygulanımda olacak.

1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor
TOKİ'nin deprem bölgesinin tamamında ev ihtiyacını çözecek düzeyde güvenli ve kaliteli yapının inşasının 1 sene içerisinde bitirilmesi düşünülüyor.