TOKİ sosyal konut projesinde başvurular rekora koşarken gözler TOKİ kura çekilişlerine çevrildi. Başavuru yapan milyonlar, ev sahibi olabilmek için gözünü TOKİ çekilişlerine çevirdi.


TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?
TOKİ Sosyal Konut Projesi’ne başvurular 31 Ekim’de sona erecek. Başvurular TOKİ’nin internet sitesi üzerinden ve e-Devlet TOKİ başvuru adresinden devam ediyor.


2022 TOKİ SOSYAL KONUT KURA ÇEKİMİ TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?
Başvuruların sona ermesinin ardından hak sahipleri konut belirleme kurası ile belirlenecek. Bakan Murat Kurum katıldığı programda TOKİ kura çekilişi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını açıkladı.
TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını canlı yayında açıkladı. Bulut TOKİ kura çekimi hakkında şunları söyledi;
“608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz. Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.”