Hükümetin dar gelirli için başlattığı TOKİ sosyal konut kampanyası başladı. Başvurulariçin bankalarda ilk günden kuyuruklar oluşurken, e-Devlet üzerinden de başvurular devam ediyor. Pek çok kişi, TOKİ’nin listesini güncellemesinin ardından daha önce yaptığı başvuruyu iptal etmek, yeni yerlerden başvuru yapmak için TOKİ başvuru iptalini nereden gerçekleştireleceğini araştırıyor. Peki, TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ başvuru iptali  e-Devlet üzerinden yapılıyor mu? İşte detaylar…

TOKİ BAŞVURU İPTALİ NASIL YAPILIR?

TOKİ’nin yapılacağı evlerin listesini güncellemesinin ardından başvuru yapanlar farklı yerden ev almak için TOKİ başvurusunu iptal etmek istiyor. TOKİ başvurusunu iptal etmek için sözleşmeyi imzalamamak yeterli oluyor. Sözleşmenin imzalanmasının akabinde taksitlerin ödenememesi durumunda ise evin satışı için TOKİ ile iletişim halinde olmak gerekiyor.

Sözleşme imzalamayan, banka komisyonu ve damga vergisi ödemeyen ve ayrıca konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahiplerinin konut alma hakları iptal edilir. Yine gerçeğe uygun beyanda bulunmayanların da konut alma hakları iptal edilir.