Yüzbinlerce kişinin ucuz fiyata ev sahibi olabileceği TOKİ Sosyal Konut Projesi için süreç başlıyor. Projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen açıkladı. Dar gelirlinin kira öder gibi ev sahibi olabileceği TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde 250 bin ev sahiplerini bulacak. Projede, evler 608 bin liradan, iş yerleri 350 bin liradan, altyapılı arsalar ise 192 bin 500 liradan başlayacak. Gelir sınırı ise, İstanbul'da hane geliri 18 bin, diğer illerde ise 16 bin liranın altı olarak belirlendi. Peki, TOKİ başvuru için hangi bankaya para yatırılıyor? TOKİ ödeme planı nasıl olacak? İşte detaylar…

TOKİ BAŞVURU İÇİN HANGİ BANKAYA PARA YATIRILIYOR?

Başvurunuzu Ziraat Bankası, Halkbank şubelerinden ve E-devlet üzerinden yapabilecek. Başvuru ücretleri de Ziraat Bankası, Halkbank şubelerinden yatırılacak.

TOKİ ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

Projede 2+1, 3+1 konutlar olacak. Vatandaşlara en uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleri sunulacak. Daha önce ev sahibi olmayanlar çok uygun fiyatlara ev sahibi olacak.


Cumhrubaşkanı Erdoğan ödeme planı ile ilgili şu detayları paylaştı:

“Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir. İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecektir.”