Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından “asrın felaketi” olarakta adlandırılan, 10 ilimizde yıkıcı etki bırakan depremin ardından arama kurtarma faaliyetleri ve yardım çalışmaları devam ediyor. Kurtarılamayan vatandaşlarımızın haberleri de ilk günden beri art arda gelmekte. Adıyaman’da yaşayan Cumhuriyet Mahallesi 2501 sokak Şansel Apartmanı A Blok'ta enkaz altında vefat eden Gülsüm hemşire ve 30 yıllık eşi eski öğretmen Mehmet Börta’da vefat etti.  Kızları, Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Merve Börta ise sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yazdığı yazılar ile herkesi duygulandırdı.

Tıp öğrencisi Merve’nin yazdıkları,

 "Annem Gülsüm Börta. Hemşireydi, ameliyatta hastalarının ellerinden tutardı. Hiçbir hastasını hor görmezdi. Kızım 'hastalarım önce Allah'a sonra bana emanet' derdi. Babam Mehmet Börta. Öğretmendi.
Engelli öğrencilerin köylerine gider ücretsiz okuma yazma öğretirdi. Babama her hafta sonu 'köylere gitme. Hava soğuk' derdim. Kızım 'Allah'ın gücüne gider elimiz ayağımız sağlam. Gençken gidelim' derdi. Annem gençken ücretsiz tüm yaşlılara iğne yapar evinin kapısını çalanı geri çevirmezdi hiç. Sizsiz 10 günüm bitmek üzere" diye yazdı.
Büyük nimetmiş, bilememişim. Doğum günüm 18 Şubat. Hayatımın ilk anne babasız doğum günü. Babam hediyemi bile hazırlamış. Babamın telefonunu enkaz altından kurtardım. En son siparişi benim hediyemmiş" dedi. 
53 yaşlarında beraber melek oldular. Ellerini tutup 30 yıllık bir evliliklerini melek olarak tamamladılar. Birbirine aşık iki insandı. Ben sevgiyi aşkı merhameti onlardan öğrendim. Ben sizi çok özlüyorum. 'Allah'ım bana sabır ver' diyorum. İsyan etsem annemle babam inançlı insanlardı. Beni izliyorlar. Melek oldular. Şehit oldular diyorum ama dayanamıyorum geceleri her gece size iyi geceler anne baba demeden uyuyamıyorum"
diye yazdı.