Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli ve dünyada popüler olan köklü dergi TIME, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemel Kılıçdaroğlu ile bir konuşma gerçekleştirdi.

TIME dergisi, Kemal Kılıçdaroğlu için "Milyonlarca Türkün Kılıçdaroğlu'nu, dengeli bir yönetim sistemini geri getirmenin son umudu olarak gördüğünü" diye bir ifadede bulundu.

TIME dergisi, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemel Kılıçdaroğlu için "Erdoğan'ı yenebilecek adam" diye tanıttığı görülüyor.

Galatasaray'ın Yükselen Yıldızı Avrupa Yolcusu! Arda Turan'ın Rekorunu İkiye Katlayacak Galatasaray'ın Yükselen Yıldızı Avrupa Yolcusu! Arda Turan'ın Rekorunu İkiye Katlayacak

Ekran görüntüsü 2023-04-27 195037

Yapılan röportajda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Uzun yıllar sevdiğimiz ve şimdi elimizden kaçmakta olan demokrasiyi tekrar ihdas etmeliyiz" diye ifadede bulundu. Türkiye'nin ABD, NATO ve Avrupa Birliği'yle ilişkilerini tekrar inşa edeceğini ederek Kılıçdaroğlu "Türkiye'yi tekrar medeni dünyanın bir parçası yapacağız" açıklamasında bulundu.

TIME dergisine konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimde geçerek galibiyeti elde ettiği halde yetkilerini kısıtlayıp siyaset sahnesinden ayrılacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu "Bir kenara çekilip torunlarımla oynayacağım. Ben hırslı bir insan değilim" diyerek "Ben sakin bir insanım; sert eleştiri karşısında sakin kalır, cevabımı sonra veririm" dedi.