Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı düzenlemeyle bazı ticari araçlar araçlarını yenilerken Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulacak.

Bu muafiyet, özellikle taksi, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon ve ticari taşımacılık hizmetlerinde kullanılan, silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen ve ÖTV oranı %45 ile %80 arasında değişen binek araçlar için geçerli olacak. Bu destekten yararlanacak diğer araçlara ilişkin detaylar ise yasal düzenlemelerle birlikte duyurulacaktır.

Nebati, hükümetin kurumlar vergisi, ÖTV, KDV muafiyet ve indirimleri ile iş dünyasının faaliyetlerini ve yeni yatırımları her zaman desteklediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı gibi, yenilenen araçlardan faydalanan hem esnafı hem de vatandaşları sevindirecek olan hükümet, ticari araçların yenilenmesi için muafiyeti uygulamaya hazırlanıyor. Nebati, bu desteğe ilişkin yasal düzenlemelerin devam ettiğini, bu muafiyetten yararlanacak diğer araçların detaylarını hazırlayacaklarını bildirdi.

Bakan Nebati, AK Parti hükümetinin daha önce taksi ve minibüs şoförleri ile otobüs, minibüs, kamyon gibi taşımacılık faaliyetlerinde bulunan gelir veya kurumlar vergisi mükellefleri için ÖTV indirimi sağladığını da hatırlattı. 2016 yılında yaklaşık 70.000 vergi mükellefi ÖTV indiriminden yararlandı. Nebati, bu yeni düzenlemeden çok daha fazla esnafın yararlanacağına inanıyor. hem esnafı hem de yenilenen araçlardan yararlanan vatandaşları sevindirecek. Nebati, bu desteğe ilişkin yasal düzenlemelerin devam ettiğini, bu muafiyetten yararlanacak diğer araçların detaylarını hazırlayacaklarını bildirdi.

IMF'den Şimşek'e övgü: 'Biz de bu politikayı tavsiye ederdik' IMF'den Şimşek'e övgü: 'Biz de bu politikayı tavsiye ederdik'