Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'tan itibaren Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık büyük depremden etkilenen 11 il için adeta seferber oldu. Türk Hava Yolları; kargo faaliyetleri, arama-kurtarma ve insani yardım ekiplerini bölgeye ulaştırma, deprem bölgesinden insanları tahliye etme gibi birçok faaliyeti ücretsiz yapıyor.

2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar 2024 LGS Başvuru Son Tarihi Ne Zaman? Sınav Giriş Belgeleri Açıklandı mı? İşte Detaylar

Aynı şekilde Türk Hava Yolları deprem bölgesine alınan ya da deprem bölgesinden diğer bölgelere alınan uçak biletleri için büyük kolaylık getirdi. 28 Şubat'tan önce kesilmiş olma şartıyla 6 Şubat-31 Mayıs tarihleri arasında alınan deprem bölgesine giriş/çıkışlı tüm biletlere değişiklik yapma ya iade hakkı getirildi.

Türk Hava Yolları'nın yaptığı açıklama şöyle:

“28 Şubat ve öncesinde düzenlenmiş olması koşuluyla 6 Şubat-31 Mayıs (dahil) 2023 tarihleri arasında olan tüm yurt içi ve Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adana, Kayseri, Adıyaman, Hatay, Elazığ varışlı/çıkışlı yurt dışı uçuşlarınızı ücretsiz olarak değiştirebilir veya biletlerinizi kesintisiz olarak iade edebilirsiniz. Bilet değişikliği ve iade işlemlerinizi 31 Mayıs 2023 tarihine kadar internet sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz.”