Türk Hava Yolları deprem anından hemen sonra bölgeye yapılan sevkiyatlar, arama kurtarma ekiplerinin intikali ve deprem bölgesinden diğer illere gidiş için belli hizmetleri devreye sokmuştu.

Türk Hava Yolları deprem bölgesinden diğer illere gitmek isteyen depremzedeleri ücretsiz taşıma kararı almıştı.

Türk Hava Yolları'ndan alınan karara göre Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan yapılan tahliye uçuşlarının ücretsiz olarak 1 Mart'a kadar uzatılma kararı alındı.

Türk Hava Yolları'nın sosyal medya hesabından yapılan resmi açıklamada:  “Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tahliye uçuşlarımız 1 Mart 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak devam edecektir. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir" dendi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, deprem bölgesinden diğer illere 1516 seferin yapılıp 265 bin 754 depremzede vatandaşın bölgeden tahliye edildiğini belirtti.  Bilal Ekşi aynı şekilde Türk Hava Yolları'nın uçaklarının 143 bin 740 arama kurtarma ve insani yardım ekiplerinin de bölgeye iletildiğini belirterek kargo uçaklarıyla 10 bin 753 ton yardım malzemesi taşındığını duyurdu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin paylaşımı şöyle:

 “Şimdiye kadar deprem ile ilgili bin 516 gidiş dönüş sefer (3 bin 32 uçuş) yaptık. 265 bin 754 vatandaşımızı tahliye ettik. 143 bin 740 kurtarma ekibi ve insani yardım personelini götürdük. 177 kargo seferi ile 10 bin 753 ton yardım malzemesini taşıdık"