Dünya Kupası'nın sona ermesiyle birlikte Türkiye ve dünyada liglerin başlaması beklenirken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi geçtiğimiz süreci değerlendirdi.

Mehmet Büyükekşi, göreve geldiği günden beri kısa sürede önemli işlere imza attıklarını dile getirdi.

Yabancı yasağı ve yayın gelirleriyle ilgili açıklamalarda bulunurken, yapılan işlerin aslında ne kadar önemli olduğuna da vurgu yaptı.

İşte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamaları:

"Pek çok konuyu 6 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdik. İlk günlerimizde yabancı konusu, yayın ihalesi ve harcama limitleri gibi kritik konuları hallettik. Harcama limitlerinde %40 sapmayı kabul ettik ve kulüplere, transferde rahatlık sağladık. Yayın ihalesini 150 Milyon TL arttırarak imzaladık. Yayın gelirleri düştü ama bundan birçok etken var. 2. Lig, 3. Lig için yayın ihalesi açtık. 92 kulübe gelir sağladık. 2. Lig ve 3. Lig takımlarına yol ve deplasman ödemelerini iki katına çıkardık. Rezerv Lig kurduk ama kulüpler altyapı eksiklikleri nedeniyle, bu ligin kalkmasını istedi. Yabancı sayısını, kulüplerle görüşerek 8+3 şeklinde devam ettirdik. 1. Lig'deki A Takım listesindeki 8 yabancı konusunu devam ettirdik. Sahada 5 yabancı bulundurulması koşuluyla, maç kadrosuna 8 yabancı yazılmasına onay verdik. Göreve geldikten sonra, 2022-2023 Futbol Sezonuyla birlikte Süper Lig'de deplasman seyircisi yasağını kaldırdık ve misafir tribün seyirci kapasitesinin %30'a kadar çıkartılması konusunda karar aldık. Uygulama diğer liglerde de hayata geçti."