EYT kapsamında Çalışma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklamaları ile gelişmeler takip ediliyor. Diğer taraftan TESK Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Gelen açıklamada ise EYT ile alakalı gerçekleştirilecek düzenlemeleri esnaf ve sanatkarların da dahil edilmesi gerektiği vurgulandı.

TESK’ten Son Dakika EYT Talebi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken şu ifadelere yer verdi;

“Esnafın yanında çalışan işçi 7200 prim gününde emekli olurken esnafımız 9000 günü doldurmak zorunda. En fazla primi ödeyen esnafımız, en düşük maaşı alıyor. Esnafımızın aldığı emeklilik maaşında da düzenlemeye gidilmeli. Diğer taraftan 2000 senesi öncesinde vergi dairesine veya esnaf odasına kayıtlı olup BAĞ-KUR’a kayıt gerçekleştirmeyenlerin mağduriyeti sürüyor. EYT düzenlemesinde esnaf ve sanatkarlarımızın bu problemleri kesinlikle giderilmeli. Esnafımızın şimdiye kadar kaybetmiş olduğu haklarının tamamının EYT düzenlemesi ile yeniden kendilerine verilmesi gerekir.” dedi.


Bendevi Palandöken tarafından yapılan son dakika taleplerin Çalışma Bakanlığı tarafından ele alınıp alınmayacağı merak konusu iken, önümüzdeki süreç içerisinde bu kapsamda hangi gelişmelerin meydana geleceği de şimdiden merak edilmeye başladı.