Bakan Tunç'tan GYS'de sorulan sorulara ilişkin iddialara yalanlama Bakan Tunç'tan GYS'de sorulan sorulara ilişkin iddialara yalanlama

Bir araya geldiği ilk günden bu yana farklı farklı tartışmalarla gündeme gelen 6'lı masada sular durulmuyor. 

Son olarak 6'lı masa ortaklarından Saadet Partisi ve Deva Partisi arasında yaşanan gerginlik, masanın gündemini salladı.

Milletvekili aday listeleri için mesailer başlamadan önce 6'lı masa ortakları içerisinde diğer iki partiye nazaran daha küçük kabul edilen Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partileri ''İttifak içinde ittifak" modelini gündeme aldı. Ancak uzun süren müzakerelere rağmen anlaşma sağlanamadı. ''İttifak içinde ittifak'' modeli fikrini öne atan ve görüşmelere öncülük eden Saadet Partisi lideri, yaşananlar üzerinden Deva Partisi'ne tepki gösterdi.

Dün akşam özel bir televizyon kanalına konuk olan Temel Karamollaoğlu, 6'lı masa ortağı ile ilgili kullandığı ifadeler ile dikkatleri üzerine çekti. Deva Partisi'nin 'ittifak içinde ittifak' modeline karşı tavrının olumsuz olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, şu sözleri kaydetti:

''Onlar kendilerini bir düşünsünler. Yeni kurulmuş bir parti. Doğru dürüst AK Parti'den bile oy alamamış bir parti. Bana bunları söylettirmeyin. 20 yıllık bir partiyi bırakacaksınız, bu partinin sandıklarda temsil hakkı var, siz durun biz gireceğiz diyeceksiniz. Bunu söylediler doğru... Ama ben garipsedim. Böyle bir mantık olur mu?''

Millet İttifakı içinde yer alan 6 parti'den 4'ü 6'lı masanın en büyük partisi olarak kabul edilen CHP'nin listelerinden seçime giriyor. İYİ Parti tek başına bir listeyle seçime girerken, CHP kendi listesinden 77 kontenjanı Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti için ayırdı.