Geçtiğimiz hafta Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nin ardından parti Genel Merkezi önünde bizzat Temel Karamollaoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması ve süreç içerisinde üstlendiği rol kimi çevrelerce eleştiri bombardımanına tutuldu.

Karamollaoğlu'nun üstlediği rolün kabul edilemez olduğunu dile getiren kimi kesimler, parti binası önünde atılan sloganların Saadet Partisi'nin Milli Görüş çizgisinden koptuğu eleştirilerine neden oldu.

Eleştirilerin odağında yer alan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, dün akşam özel bir televizyon kanalında kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi.

Sunucu Temel Karamollaoğlu'na "Saadet Partisi'nin bu son süreçte üstlendiği rol, Saadet Partisi'nin hem genel merkezi binasıyla hem de sizin yürüttüğünüz siyasetle birlikte, bu şeylerin odaklandığı iki başlık var. Bir: Sizi ve Saadet Partisi'ni Milli Görüş çizgisinden çıkmakla, çok bilindik ifadesiyle söylüyorum; Erbakan'ın kemiklerini sızlatmakla suçluyorlar. Öyle mi? Erbakan'ın kemiklerini mi sızlatıyorsunuz?"  sorusunu yöneltti.

Gelen soru üzerine ise Saadet Partisi lideri parti tabanından gelen eleştirilerin kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, şu yanıtı verdi:

''Bu arkadaşlarımız aslında bu tavırlarıyla Erbakan hocamızın kemiklerini sızlatıyor desek yanlış söylemiş olmayız. Bu arkadaşlarımız maalesef cahil. Bunu böyle söyleme mecburiyetindeyim. Biliyormuş gibi konuşuyor ama kimin etkisinde kaldığının belki farkında bile değil. Dikkat edin hemen böyle konuşmayı yapanlar TRT'ye çıkabiliyor, bize muhalif kanallarda hemen boy gösteriyor. Yahu biz, siz de biliyorsunuz, biz kendi ilanımızı, normal siyasi bir duyuruyu TRT'de yapamıyoruz para verdiğimiz halde. Ama bedavadan bunları çıkarmakta TRT hiç tereddüt göstermiyor. Ben bu arkadaşların da zaman içinde yanlışlarını göreceklerini zannediyorum iyi niyet varsa. Kötü niyet varsa değişmez. Yani eğer AK Parti bunları kullanıyorsa sonuna kadar da kullanmaya gayret edecektir.

Şu anda bizim tabanımızda bu arkadaşların hiçbir etkisi yok. Olmadığını gördükleri zaman başka yollara tevettür ederler. Kısa dönemde samimi olanların bir yanlışlık varsa o yanlışı düzeltelim diye yola çıkanların kendi yanlışlarını görünce düzelteceklerini tavırlarını öyle ümit ediyorum."