Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altılı masayla Cumhur İttifakını kıyasladı.

Cumhur İttifakını "tekli koltuk" olarak niteleyen Karamollaoğlu, Millet İttifakının sembolü olarakta altılı masayı gösteredi.

İşte Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklaması:

“Millet İttifakı'nın sembolü 6'lı Masa; Cumhur İttifakı'nın sembolü ise ‘tekli koltuk’tur. Bizim ittifak toplantılarımızın adresi siyasi partilerin genel merkezleri; diğer ortakların buluşma adresleri ise ev ya da Saray'dır. Türkiye, bu iki anlayış arasında tercih yapacaktır”

“Masa; birlik ve beraberlik, dayanışma ve paylaşma, istişare, samimi sohbet ve buluşmak için adil bir zemindir. Tekli Koltuk; kutuplaşma ve ayrışma, hırs ve bencillik, tahakküm, sadece emir verme ve eşitsizlikleri büyütmektir!"

"Bugüne kadar ne Sn. Erdoğan MHP Genel Merkezi'nin ne de Sn. Bahçeli Ak Parti Genel Merkezi'nin kapısından içeriye girmiş değildir. Bu durumu normal karşılayanların, 6 farklı siyasi partinin hassasiyet, nezaket ve istikrarla yürüttüğü sürecin kıymetini anlayabilmesi mümkün mü?”