Kamudanhaber-Özel Haber
Mehtap Turan

Bankacılılık Düzenleme ve Denektleme Kurumu (BDDK), temassız ödeme özelliği bulunan kredi kartlarının kullanımında yaptığı yeni düzenleme ile ilk alışverişlerde şifre kullanılması zorunluluğu getirdi. 

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında,afet bölgesinde yaşanan yağma ve hırsızlık olayları sebebiyle banka müşterilerinin kredi kartlarının başkaları tarafından kullanılmasının önüne geçmek amacıyla şifre kullanılması koşulu getirildi. 

Söz konusu karar ile müşterilerin kişisel güvenliğini korumayı amaçlayan BDDK,temassız kredi kartlarının müşteri bilgisi dışında kullanımının önüne geçmeyi amaçlıyor. Uygulama ile ilgili ilk kullanımde şifre kullanılması konusunda bankalara talimat verildi. 

kredi-kartlarinin-temassiz-ozellikleri-kapatildi-6934

BDDK’nın bankalarra gönderdiği resmi yazıda;
Müşterilerin bilgileri olmaksızın kartlarının kullanılmasının önüne geçilenilmesi amacıyla olağanüstü hal dışındaki iller de dahil olmak üzere tüm banka müşterilerinin kredi kartıyla yapacağı ilk temassız alışverişlerde şifre girilmesi ,daha sonraki alışverişlerde ise mevcut uygulamaya devam edilmesine karar verildiği şeklinde ifadeler yer aldı. 

Temassız kredi kartlarının yaygın kullanımı koronavirüs salgını ile birlikte hayata geçirilmişti.