Brezilya basınındaki haberlere göre, ülkede internette dezenformasyonun engellenmesi amacıyla bir yasa tasarısı hazırlanıyor. Telegram'ın bu tasarıya karşı çıkması üzerine, Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, 72 saat süreyle şirketin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Telegram'dan Demokrasi İddiaları

Telegram, kullanıcılarına gönderdiği mesajda, Brezilya'daki dezenformasyon yasa tasarısına ilişkin olarak, "Brezilya'da demokrasiye yönelik saldırı yapılıyor" ifadesini kullandı. Şirket, bu yasa tasarısıyla modern internetin yok olabileceğini ve sosyal paylaşım platformlarının zarar göreceğini savundu.

Önceki Yasaklar ve Temyiz Süreci

Bir federal mahkeme, 27 Nisan'da, Telegram'ın neo-Nazi grup yöneticileri hakkındaki bilgileri polis ile paylaşmayı reddetmesi sebebiyle, şirketin geçici olarak yasaklanmasına karar vermişti. Bu yasak, Google, Apple ve dört Brezilyalı telekom şirketine Telegram'ı uygulama mağazalarından ve diğer platformlardan kaldırma emri verilmişti. Ancak, federal temyiz mahkemesi tarafından 1 Mayıs'ta bu yasak kaldırılmıştı.

SGK, Emekli Promosyonları İçin Banka Listesini Yayınladı: Ödemeler İki Katına Çıkarıldı! SGK, Emekli Promosyonları İçin Banka Listesini Yayınladı: Ödemeler İki Katına Çıkarıldı!

Bu gelişmeler ışığında, Telegram'ın Brezilya'daki geleceği ve dezenformasyonla mücadele yasa tasarısı hakkındaki tartışmalar devam ediyor.