"HER YIL BİN ÖĞRENCİ AZALIYOR"
Kırıkkale’de yaklaşık 50 bin 500 öğrenci olduğunu ancak bu sayının her geçen gün yıl bin öğrenci azaldığını belirten Telefoncu, “Kırıkkale’nin okula ihtiyacı yok. Kırıkkale’nin eğitimde yatırıma ihtiyacı var. Kırıkkale’de yaklaşık 50 bin 500 öğrenci var. Kırıkkale’de yabancı öğrenci sayışı artmasına rağmen, geneldeki öğrenci sayısı her yıl bin kadar azalıyor. Çünkü Kırıkkale göç veren bir şehir. Bu nedenle Kırıkkale’nin yeni bir okula ihtiyacı yok. 

"OKULLARIMIZIN GÜÇLENDİRİLMEYE İHTİYACI VAR"
Okulların güçlendirilmeye ihtiyacı olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Telefoncu, “Okulların yarısı eski, 18 tane okulumuzu 90 günlük yaz tatili içerisinde güçlendireceğiz. Kırıkkale’de 3 sene önce yıkılmış ve geri yapılmamış okullar var. O çocuklar 3 sene boyunca başka okullarda misafir olmuş ancak daha okul için kazma vurulmamış. İl Özel İdare’nin yaptığı ihaleler 10 gün içerisinde bitiyor. Biz okulların kapanmasının ardından kazmayı vuracağız. 

“ATATÜRK İLKOKULU KOMPLE YIKILACAK”
“Atatürk İlkokulu’nu komple yıkıyoruz. Yerine 32 derslikli yeni, güzel bir okul yapacağız. Bütün ilçelerimizde, bütün okulları tek tek gezeceğiz. Bazı okullarımızda yıkım kararı çıktı. Ama biz senenin sonunu bekliyoruz. Ben memurum buraya atandım. Bu işin sonunda ‘Allah razı olsun’ dedirtmek için elimden geleni yapacağım. Benim işim eğitim, başka bir işim yok. Hepimiz birbirimize destek vereceğiz. 

“70 OKULUMUZ ESKİ”
“Mühendislerimizin bize getirdiği raporda yaklaşık 70 okulumuz eski olduğunu gördük. Bu okulların derhal güçlendirilmesi lazım. Yaklaşık 5-6 okulumuzun yıkılması gerekiyor. Biz okulları sadece güçlendirmeyeceğiz, aynı zamanda eğitime katkı sağlayacak fiziki onarım yapacağız. 

“EĞİTİMİN BAŞARISI İÇİN BİRİLERİNİN CANINI YAKACAĞIZ”
“Eğitim için birilerinin canını yakacağız. Ben öğretmenlerimin canını yakmak istemem ama bazı şeyleri göze almak gerekiyor. Bizim amacımız Türkiye Cumhuriyet Devleti’ne yakışır insan yetiştirmek.”