Telefon almak isteyenler için zorlu günler başlıyor. Son dönemde sürekli yükselen telefon fiyatları, bugünden itibaren ortalama olarak yüzde 20 daha artacak. Ticaret Bakanlığı'nca yeni bir düzenlemeye gidildi. Bu değişiklikle cep telefonlarının vergi öncesi gümrük fiyatlarına bugün itibarıyla zam uygulanacak.

Gümrük Kıymeti 200 Dolardan 350 Dolara Çıktı

Ticaret Bakanlığı'nın yeni tebliği doğrultusunda, akıllı telefonlar için birim gümrük değeri 200$'dan 350$'a yükseltildi. Bu değişiklik, 28 Mart'tan itibaren geçerli olacak.

Telefon Fiyatları 2.500 TL Artacak

Sözcü TV'de yer alan habere göre; yeni düzenleme ile ithal edilen ve vergisiz fiyatı yaklaşık 3.800 TL olan bir cep telefonu, bugünden itibaren en az 2.500 TL zamlanacak. Bu durum, şu an 7.500 TL'ye satılan bir cep telefonunun fiyatının yaklaşık olarak 10.500 TL'ye çıkacağı anlamına geliyor.

Vergilerle Telefon Fiyatları İkiye Katlanıyor

Türkiye'ye ithal edilen akıllı telefonların fiyatlarına, çeşitli vergilerle önemli oranda artışlar uygulanıyor. İlk olarak yüzde 1 Kültür Bakanlığı payı, ardından yüzde 10 TRT Bandrol ücreti kesiliyor. Bu rakamların üzerine yüzde 50 ÖTV ekleniyor. Son olarak oluşan fiyat üzerinden yüzde 18 KDV alınarak, telefon fiyatları en az ikiye katlanmış oluyor. Telefon almayı düşünenler için bu zam haberi oldukça kötü bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Fiyatların daha da artması, telefon alıcılarını zor bir döneme sokacak gibi görünüyor.