Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık olayına karışanları yakalamak için bir operasyon gerçekleştirdi. Banka yöneticileri, sistemlerindeki açık sayesinde dolandırıldıklarını fark edince, savcılığa başvurdular. Siber polis, bankanın uzmanlarıyla işbirliği yaparak, dolandırıcılık işleminin 10 milyon 432 bin lira zarara yol açtığını tespit etti.

Şüpheliler, kısa sürede 5 bin 500 havale işlemi gerçekleştirdi ve paraları 210 banka hesabına aktardı. Siber polis, yoğun bir çalışma sonucu, para aktarılan 102 farklı kişiye ve 5 şirkete ait hesapları tespit etti. Hesaplardan para aktaran kişilerin İbrahim Ç. ve karısı Gülse Nur Ç. olduğu belirlendi.

Yakalanan şüphelilerin sayısı 81'i buldu ve bu kişiler farklı illerde bulunuyordu. İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Karabük, Kocaeli, Konya, Mersin, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Zonguldak'ta gerçekleştirilen operasyonla, dolandırıcılık olayı aydınlatıldı.