Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Arama kurtarma faaliyetleri ve yardım çalışmaları bir haftayı aşkın süredir devam etmekte. Deprem bölgesi, deprem illerini kapsayacak şekilde de çeşitli kurum ve kuruluşlardan  açıklamalar gelmekte.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Şubat itibarıyla Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da geçerli olmak üzere depremzedelerden vadesi gelmiş veya gelecek kredi ödemelerinin ötelenmesi hususunda açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası,
"6 Şubat itibarıyla deprem bölgesinde yerleşik olan kişilerin vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek kredilerinin vadesinin ötelenmesi halinde, bu kredilerin, bankalar için kredi türüne ve kredi büyüme oranına göre menkul kıymet tesisi uygulamalarından hariç tutulmasının, harcama mukabili belge uygulamasına konu olmamasının, ancak kredi faiz/kar payı oranına göre menkul kıymet tesisine (geçici 7'nci madde) tabi olmaya devam etmesinin, finansman şirketleri için zorunlu karşılık tesisinden hariç tutulmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir." Diyerek açıklamada bulundu.