Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş Pazacık merkezli 7.7 ve 7.6'lık Elbistan depremlerinin ardından yaşanan sorunların çözümü için araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin genel kurulunda, AK Parti, CHP, İYİ parti, MHP ve HDP'nin iki büyük depremin etkileri ile ilgili verdikleri önergeler birleştirilerek tek önergeye dönüştürüldü. Türkiye Büyük Millet Meclisinde siyası grubu bulunan 5 parti, "Deprem Komisyonu" kurulmasında tek yürek oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına gelecek zam oranını uzman isim açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Emekli maaşına gelecek zam oranını uzman isim açıkladı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta deprem komisyonu ile ilgili önerge hakkında partisi adına şöyle dedi: "Yaşadığımız bu büyük acıların sebeplerini adeta konuşulamaz hale getiren, konuşturmak istemeyen, siyasi iktidarın kusurlarını tenkit eden herkesi tehdit eden bu ucube düzendir, bu iktidarın kamplaştırma ve sindirme politikalarıdır. Hükümet, devleti yönetme hususunda ve devlet bürokrasisinin koordinasyonunu sağlama konusunda büyük aciz içindedir. Bu acizlik depremin ilk anından itibaren mümkün olabilecek en acı şekilde kendisini göstermiştir" 

AK Parti'den Ahmet Özdemir partisi adına muhalefetin eleştirilerine cevap vererek önerge hakkında şöyle konuştu:

"Kahramanmaraş'ta jandarmanın 3 bin 200 askeri var. O gün sabah saat dokuzda ben de o çalışmadaydım İçişleri Bakanlığına bağlı jandarmanın 3 bin 200 askeri Kahramanmaraş'taydı, bir gün sonra bu sayı 5 bini geçti. Eğer 'Milli Savunma Bakanlığı'nın askerlerini niye görmedik?' diyorsanız asker askerdir; jandarmanın askeri de olsa Milli Savunma Bakanlığı'nın askeri de olsa. Ama şunu bilin; 20 bin tane bağımsız bölüm yıkılmış bir anda, dünyanın en büyük depremi olmuş, 7,7'lik bir deprem olmuş. Eleştirmek çok kolay ama içinde bulunup mücadele edeni de takdir etmek gerekir. Şimdi, bir vekilimiz dedi ki biraz önce (onu eleştirmek için söylemiyorum, tabii ki eksiklikleri söyleyecek) sarı çizmeyle Bakanın orada poz vermesini eleştirdi ama Bakanın orada olması kıymetliydi, orada verdiği mesaj çok kıymetliydi, dedi ki; 'Hemen deprem konutları yapacağız.' Ee, şimdi, İYİ Partili Grup Başkan Vekilimiz dedi ki; 'Hemen niye başlıyorsunuz?' Müzeyyen Hanım dedi ki; 'Daha artçılar varken niye başlıyorsunuz?' Şimdi, vatandaşımız zor durumda, ağır bir deprem geçirmiş, onun barınma ihtiyacına dair ona bir mesaj vermek ve gereğini yapmaktan daha önemli bir şey var mıdır? Yok."

Cumhuriyet Halk Partisinin Meclis Grubu adına konuşan, depremi Adana'daki evinde yakalanan Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin,  "Gerçekten, artık bu afetlerden sonra bu kürsüden yeniden, yeniden, yeniden 'önlem alın' diye haykırmak, bir daha haykırmak, bir daha haykırmak istiyorum. Biz orada enkazların başına gittiğimizde sadece yıkılmış insanları değil, yıkılmış binaları değil, yıkılmış devleti gördük. Bunu söylemek zorundayız, bununla yüzleşmediğimiz sürece önlem almıyoruz arkadaşlar. Yeter artık, gerçekten şu haritayı ilkokul mezunu çocuklar bile ezberledi artık. İlkokul çocukları bile biliyor ki ülkemizde 24 il, 500'ü aşkın köy, 105'i aşkın ilçemiz doğrudan fay zonlar üzerinde. Bunları taşıyın dedik, fay yasası için burada önerme sunduk, kanun teklifi sunduk, sizlerin oyuyla reddedildi. Zamanında Maraş için bangır bangır bağırdı bütün insanlar, 'deprem geliyor' denildi, 'deprem gelecek.' denildi, buna ilişkin hep beraber maalesef ret oyu verdiniz, ret oyu verdiniz" diyerek partisi adına "Deprem Komisyonu" önergesi hakkında görüşlerini belirtti.

Diğer siyasi partilerin görüşlerini bildirdikten sonra "Deprem Komisyonu" önergesi oylanarak kurulmasına karar verildi.