Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ile kamuya olan borçların yapılandırılması konularını ele almak üzere mesai yapacak.

7 Şubat Salı günü başlayacak olan haftalık çalışma gündeminde, EYT düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşülecek. Bu kanun teklifiyle, 8 Eylül 1999'dan önce ve sonra çalışmaya başlamış olanların, sigortalılık başlangıç tarihlerini geriye götüren ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılan borçların yapılandırılması amaçlanıyor.

Ayrıca, emekli olanların aynı iş yerinde tekrar işe başlamaları durumunda verilecek destek primi ve kamu kurumlarında çalışanların emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alma hakları gibi konular ele alınacak.

Genel Kurul daha sonra, kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklifi gündemine alacak. Bu teklifle, vergi dairesi, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyeler tarafından vatandaşlara olan borçlar yapılandırılacak.

31 Aralık 2022'den önce işlenen borçlar da bu yapılandırma kapsamında değerlendirilecek. Sürücülere uygulanmış olan trafik idari para cezalarından kaynaklanan ceza puanları da silinecek.

Bu yapılandırma paketi, vergi dairesine borçlu olan 7,6 milyon kişinin 4,6 milyar lira borç yapılandırmasına imkan sağlayacak ve bu borçların yapılandırılmasına yönelik adımların atılması hedefleniyor.