TBMM Başkanı Şentop,  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İstiklal Caddesi'ni ziyaret etti. Saldırının ardının acının ve öfkenin büyük olduğunu kaydederken Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalışanların er veya geç ama mutlaka kendilerinin istikrarsızlaşacağını belirtti. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamaları:

 "Dün gerçekleşen hain terör saldırısı, patlatılan bomba sebebiyle burada 6 vatandaşımız vefat etti, şehit oldu. 81 vatandaşımız yaralanmıştı, önemli bir kısmı taburcu oldu. Tedavisi devam edenler var. Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum, ailelerine sabır, milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza şifalar temenni ediyorum. Acımız büyük, öfkemiz büyük"

''Türkiye'yi bu şekilde terör örgütleri ve terör eylemleri vasıtasıyla mesaj iletmek isteyenler, Türkiye'yi istikrarsızlaşmayı, huzurunu bozmayı hedefleyenler mutlaka bunun karşılığını bulacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz olayın gerçekleştiği andan itibaren, kimlerin hangi haince söylemler içerisinde olduğunu, hangi haince değerlendirmelerini yaptığını biliyor, takip ediyor. Gerek kuklaları, gerek kuklaların arkasındaki kuklacıları milletimiz biliyor. Devletimiz de bunlara gereken cevabı vermeye her şartta her vasıtayla bu cevabı ermeye muktedirdir"

"Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar er veya geç ama mutlaka kendileri istikrarsızlaşacaktır. Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar kimler olursa olsun, hangi ülkeler olursa olsun mutlaka kendi ülkelerinde huzursuzluğu tadacaktır. Burada güvenlik güçlerimizi de tebrik etmek isterim. Faili tespit ettiler, bunun ilişki ağı da ortaya çıkarılacaktır. Bunlara gereken cevabı en şiddetli bir şekilde mutlaka vereceğiz"

 VALİ YERLİKAYA: 6 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA, 2'SİNİN DURUMU AĞIR 

Yaralılarla ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, "58 taburcu oldu, 17 serviste yatan var. 6'sı yoğun bakımda. Bunlardan 2'sinin durumu diğerlerine göre nispeten ağır. Milletçe dua ediyoruz. Rabbim hepsine şifalar versin" dedi.