BAŞKAN ERDOĞAN GENEL KURUL'A HİTAP EDİYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na her yıl olduğu gibi bu yıl da katıldı. Erdoğan, Şentop'un açılış konuşmasının ardından kürsüye geldi ve Genel Kurul'a hitap ediyor.

"MECLİSİMİZİN TARİHİ MİSYONUNU YERİNE GETİRECEĞİNE İNANIYORUM"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

TBMM'nin 27'nci dönem 6'ncı yasama yılını sizlerle birlikte ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yüce kurumda ülkemize hizmet eden tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi yolunda görev yapanları yad ediyorum. Devletimizin bekası uğrana canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi anıyorum.

Düşmanlarımıza göz açtırmayan polislerimize, askerlerimize, jandarmamıza, istihbaratçılarımıza başarılar diliyorum. Bu kardeşlerimizin Rabbimin korumasını niyaz ediyorum.

TBMM Milli Mücadele yıllarından beri milletimizin her beklentisinin karşılanmasında öncü rol üstlenmiştir. Çıkarılan kanunlar, komisyonlar ve genel kurulda bekleyen tekliflerle, bundan sonraki çalışmalarda Meclisimizin tarihi misyonunu yerine getireceğine inanıyorum.

Bugün, Meclisimizin son yasama yılının açılışı. Meclisimizin seçim takvimine göre çalışmalarına ara vermeden önce pek çok düzenlemeyi hayata geçirerek, bu yasama yılında görevini yerine getireceğine inanıyorum.

"DÜNYAMIZIN VE BÖLGEMİZİN TARİHİ GÜNLER YAŞADIĞI DÖNEMDE SEÇİMLERİ YAPACAĞIZ"

Dünyanın ve bölgemizin tarihi günler yaşadığı, asırlık dengelerin sarsıldığı siyasi, ekonomik ve askeri güç merkezlerinin yeniden oluştuğu dönemde bu seçimleri yapacağız. Sizlerin üstlendiğiniz misyonun gereğini başarıyla yerine getirmiş bir kadro olarak milletimizin gönlünde yerinizi aldığınıza inanıyorum.

Türkiye'yi ısrarla müstemleke muamelesine maruz bırakmak isteyenler Meclisimizin onurlu duruşundan rahatsızdır. Biz, kimin ne dediğine, ne istediğine değil; milletimizin neye ihtiyacı olduğuna, yasamasıyla, yargısıyla, yürütmesiyle istikametimizi çiziyoruz.

YENİ ANAYASA MESAJI

İçimizde ukde kalan bir mesele de ülkemizi, sivil, demokratik, vizyoner bir anayasaya kavuşturmaktır.

Yeni dönem Meclisimin Türkiye'yi hakkı olan yeni anayasayla buluşturarak darbe dönemlerinin izini de sileceğine inanıyorum.

"BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SON ÇIRPINIŞLARI"

Ülkemizin bir numaralı sorunu uzun yıllar boyunca terördü. Terör örgütlerini sınırlarımız içinde bitirirken, sınırlarımız dışında da adeta felç ederek yeni bir güven ve huzur iklimi oluşturduk. Bu gerçeği elini vicdanına koyan kimse inkar edemez.

Teröristlerin giriştikleri tek tük eylem teşebbüsleri, inşallah bu hainlerin son çırpınışlarıdır.

Operasyonlarla terör örgütleri sınırlarımız içerisinde bitirildi.

"YENİ EKONOMİ MODELİNİ SİNSİ OYUNLARI BOZMAK İÇİN GELİŞTİRDİK"

Ekonomiye yönelik sinsi oyunları bozmak için kendi modelimizi geliştirdik. Bu modelin dünyada örnekleri de var. Ekonomik bir saldırı ile karşı karşıya kalınca teröre karşı ne yapptıysak aynı tavrı sergiledik.

TBMM'DE ÖZEL OTURUM! ŞENTOP AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

TBMM 3 aylık aranın ardından özel oturum ile açılıyor. Genel Kurul 14.00'te toplandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeni yasama yılı için açılış konuşması yapıyor.

Şentop'un konuşması şöyle:

7. Dönem 6. Yasama Yılı'nın açılışı için buradayız.Bu dönemin tarihe şahitlik ettiğini söyleyebiliriz. Bir sonraki yasama döneminde Cumhuriyet'in ilanın 100'üncü yılını heyecanla kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün mücadele arkadaşlarını, tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle, şükranla yad ediyorum. 100. yılını andığımız hadiselerin temelinde Milli Mücadele yer almaktadır. Milli Mücadele, sonrasındaki kahramanlıkların önsözü, mirasıdır.

Selçuklu da bizimdir, Osmalı da bizimdir. Türkiye Cumhuriyeti bizimdir, hepimizindir. Küresel ölçekte büyük belirsizliklerin yaşandığı, çatışma ve savaş ikliminin yıkıcı sonuçlar doğurduğu bir süreçten geçiyoruz. Dengelerin bozulduğu, yeni dengelerin kurulduğunu görüyoruz. Türkiye'nin uluslararası alanda güvenilir ve önemli bir ülke olarak öne çıktığını memnuniyetle görmekteyiz. Tahıl krizinin çözülmesi Türkiye'nin dünya için yapıcı rolünü gösteren önemli bir örnektir.

Değişen şartlar ne olursa olsun, Türkiye barıştan yana çalışmayı sürdürmeye devam edecektir. Türkiye fikri, Türkiye sınırlarından çok daha büyük bir muhtevaya sahiptir. Mazlum ve mağdur milletlerin geleceğe dair duyduğu umudun adıdır Türkiye.

Türkiye uluslararası hukukta sahip olduğu tüm haklarını korumak konusunda kararlıdır. Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın tavrını desteklemektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kıbrıs Türklerinin haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir.