Artan maliyetlere rağmen, vatandaşın bütçesine katkı sunmak adına ilk zamanlardan itibaren ekmek satışını 1 TL’den yapan Tarsus Belediyesi, Ramazan ayında Halk Ekmek Fırınında 200 gr ekmekte 25 kuruş indirime giderek 75 kuruşa satacak. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Ramazan ayı boyunca her gün geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere de askıda ekmek uygulaması ile ücretsiz ekmek dağıtılacağını vurguladı.

Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fırını, Ramazan ayı için başta ihtiyaç sahipleri olmak üzere vatandaşları ucuz ekmekle buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Fırının kapasitesi Ramazan ayı göz önünde bulundurularak yükseltildi. Fırındaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Bozdoğan, uzun süredir 1 liradan satılan halk ekmeğin Ramazanda vatandaşların bütçesine katkı sağlamak amacıyla indirime giderek 75 kuruş olacağını belirtti.

Bozdoğan, "Vatandaşlarımız mağdur olmasın, Ramazan’da ekmek almaya zorlanan vatandaşlarımız olmasın diye çabalıyoruz. Halk Ekmek Fırınımızda hijyenik ortamda üretilen ekmekleri vatandaşlarımızın sofrasına artan maliyetlere rağmen 75 kuruşa taşırken Türkiye’ye bir ilki gerçekleştiriyoruz" dedi.

BOZDOĞAN, ‘’TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİNİ VERMEKTEN DOLAYI MUTLUYUZ’’
Tarsus’ta Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Başkan Bozdoğan, "Ramazan ayı için çalışmalarımızı tamamladık. Yüksek fiyatlar cep yakmaya devam ediyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vermekten dolayı mutluyuz. Fiyatların artışının başladığı ilk günden bu yana ekmek satışımız aynı fiyatla devam ediyor. Zam yapmıyor aksine indirime gidiyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımıza askıda ekmek uygulamamız sayesinde ücretsiz ekmek dağıtacağız. Bu Ramazan ayında da aynı şekilde halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.