Yaptığı açıklamada Genel Müdür Aydın, süt ve süt ürünleri piyasasına ilişkin aynı gıdanın satın alma çalışmalarının sonlandığını ve bu yatırım ile sektörde çok ciddi bir ivme kazanılacağını söyledi.


Aynes Gıda’nın mevcut kurulu işletmelerinin başta beyaz peynir, süt tozu, kaşar peyniri, ayran ve yoğurt kolajenli süt ürünleri olmak üzere pek çok ürün grubunun imalatına avantaj tanıdığına dikkat çeken Aydın, içerisinde yıllık 250 bin ton kapasitesine sahip yem fabrikasının da dahil olmak üzere uçtan uca bir tesise sahip olduklarını anlattı.

Süt Üreticilerini Sevindirdi 

Aynes Gıda’nın Tarım Kredi aracılığı ile satın alınmasının, işletmenin bulunduğu yöredeki süt üreticilerini de aynı şekilde sevindirdiğini dile getiren Aydın, şu ifadelere yer verdiği;

“Biz zamanında sütün parasını ödüyoruz ve üretim maliyeti ile fiyatı birbirine uyumlu bir hale dönüştürüyoruz. Bunun sebebi ise bizim açımızdan önemli olan en önemli husus, ihtiyaç duyduğumuz sütü tedarik etmek ve diğer taraftan üreticilerimizin olabilecek en yüksek seviyede gelir elde etmelerini sağlamaktır. 

Şu an açısından baktığımızda tesis kapasite kullanımı günlük 400 tona düşmüş durumda. Biz bu rakamı, en kısa süre içerisinde günlük bin ton seviyesine çıkarmayı amaçlıyoruz. Özetle süt üretenlerin sütünü uygun bir fiyat bile almış olacağız ve ödemelerimizi de zamanında yapacağız.” dedi. 


Gıdada Piyasa Regülasyonuna Katkı 

Genel Müdür Aydın, işletmede gerçekleştirilecek imalat çalışmalarıyla Tarım Kredi Market aracılığı ile tüketicilere daha uygun ve avantajlı süt ve süt ürünleri temin ederek sektördeki gıda arz güvenliği ve piyasa fiyat regülasyonuna katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Yağda Ciddi Aktör Olmayı Amaçlıyoruz 

Zeytinyağı ile ayçiçek yağı piyasasında da çok ciddi bir aktör olmayı hedeflediklerini dile getiren Genel Müdür Aydın, şu açıklamalarda bulundu;

“Tarım Kredi  Yağ Sanayi adı altında yeni bir firma kurduk. Bu firma ile Trakya'da konuşlanıyoruz. Var olan şartlarda pek çok küçük çaplı tesisimiz bulunmakta fakat bunların bir bölümünü restore edeceğiz. Zeytinyağı ile ayçiçek yağında yeni avantajları muhafaza ederek kurulu tesisatı alma veya yeni yatırım gerçekleştirerek kapasitemizi artırma yoluna gideceğiz. 1,5 sene içerisinde yağ piyasasında Türkiye'nin ciddi aktörlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Kapasitemizin artış göstermesiyle beraber özellikle de ayçiçeği üreticilerimizle sözleşmeli üretim gerçekleştirerek ürün yelpazemizi genişletmeyi hedefliyoruz. “ dedi.