KPSS taban puan şartı bulunmaksızın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün taşra ve merkez teşkilatlarında istihdam edilmek üzere koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Müracaat işlemleri; lise ve önlisans mezunu adaylara ilişkin olacak şekilde açıklanırken illere göre kadro dağılımları da belli oldu.

Lise mezunu adaylar arasından 22 personel alınacakken önlisans mezunları arasından 37 personel alımı yapılacak.


Başvuru Şartları Neler?


•    657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinin 1. fırkasının bendinin numaralı alt bentlerinde yer alan koşulları taşımakla beraber başvuru gerçekleştirecek unvan ile aynı unvanda kamu kurumu kuruluşlarında sözleşmeli bir şekilde çalışmıyor olmak gerekir.
•    Kasten işlenmiş bir suçtan dolayı 1 yıl ya da daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılmamış olmak gerekir,
•    Lise mezunları için 2022 kpssp94 puan türünden ve ön lisans mezunları için 2022 kpssp93 puan türünden geçerli bir puan almış olmak gerekir,
•    Son müracaat işlemlerinin gerçekleştirilmesi tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak gerekir,
•    Başvuru işlemlerini gerçekleştirecek adayların 18 yaşından büyük 31 yaşından küçük olmaları gerekir,
•    Erkek adaylarda 175 cm, kadın adaylarda 160 cm boy uzunluğunun alt limit olması gerekir.

Başvuru Şekli ve Tarihi


Adayların başvuru işlemlerini 26 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında e-devlet uygulaması üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kariyer kapısı kamu işe alım veya kariyer kapısı internet uygulaması üzerinden yapmaları gerekir.