CHP’nin kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, asıl ihraç sebebinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tweet'i olduğunu söyledi; "Ayrıca sığınmacılarla ve HDP ile ilgili söylemlerim, partinin Atatürkçü çizgiden ayrılma alametleri" diye ekledi.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Özcan, AKPli Belediye Meclis üyesi Hacer Çınar'a "Bana niye el sallıyorsunuz. Ben evli barklı bir adamım, ayıp oluyor" dediği olayda asıl mağdurun kendisi olduğunu belirterek şunları söyledi:


"Oylama yapıyoruz, ciddi bir oylama. Evet diyen var, hayır diyen var. Sayıyorum. Bir sağ elini kaldırıyor, bir sol elini. El sallıyor. 'Hanımefendi, hayır diye geçeceğim kayıtlara' dedim. Sonra dedim ki, 'El mi sallıyorsunuz bana?' 'Evet, sallıyorum' dedi. 'Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı bir adamım, ayıp olmuyor mu' dedim. Sinirli şekilde söyledim. Yüzümde bir gülümseme var ama... Kadın tepki göstermedi. AKP'li meclis üyeleri de. 15 gün sonra gösterdiler. Özür dilenmesini ben bekliyorum."

Belediye binası önündeki protestoda ritim tutması: Gayrıihtiyari
Bu tartışmadan sonra belediye binası önünde yapılan protesto esnasında cama çıkıp tempo tutması hakkında da konuşan Özcan, “Beni protesto ediyorlardı, izledim. Değişik bir müzik çalıyordu, gayrıihtiyari ritim tutmuşum" dedi.

“Espri yapmayı seviyorum, özü sözü bir biriyim”
Özcan, kadınlara karşı ölçüsüz ve lakayt davranmakla suçlanmasını da şöyle değerlendirdi:

"Espri yapmayı seviyorum. Siyasetin mizahi bir yönü olması gerekiyor. Özü sözü bir biriyim. Bazen gaf da yapıyorsun. Gaf yapmayan bir siyasetçi tanıyor musunuz? Espri yaparken kimine göre ölçü kaçıyor, kimine göre kaçmıyor. İstanbul ve Ankara belediyesinden sonra en çok canlı yayında izlenen, bizim meclistir. Gençler özellikle... Siyasetin eğlenceli kısmını görmek istiyorlar. Şakalaşıyoruz da. Bazen şeyimizi aşıyoruz."

Tweet meselesi: Dayanamadım
Özcan, ihraç edilmek istenmesinin asıl gerekçesinin 6 Haziran'da paylaştığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “1 hafta önce kibir abidesi size 'Yüreğin yetiyorsa aday ol' demişti Sn. Gn. Başkanım. Sizden ses çıkmadı. Siyaset iddia işidir. Yol verin, ben bu resti göreyim. Hazırım, inan olsun. Sandıkta dürüvereyim defterini. Güvenin bana. Yenerim!!!" tweet’i olduğunu söyledi. Özcan, bu tweet’i atma sebebini, “Dayanamadım. (Erdoğan'ın) sürekli genel başkanı ve partiyi aşağılamasından müthiş rahatsızlık duyuyorum” diyerek açıkladı.

"Asıl disipline verilme sebebim o tweet ayrıca sığınmacılar ve HDP ile ilgili söylemlerim"
Özcan, “Gücüme giden şu oldu: Deselerdi ki, 'Genel başkanla ters düşüyor, kamuoyu önünde parti politikalarına ve disiplinine aykırı hareket ediyor', eyvallah diyecektim. Asıl disipline verilme sebebim, o tweet. Ayrıca sığınmacılarla ve HDP ile ilgili söylemlerim, partinin Atatürkçü çizgiden ayrılma alametleri..." dedi.

“CHP'den başka yere gitmeyi asla düşünmedim”
Daha önce de dile getirdiği gibi başka partiye geçmeyeceğini yineleyen Özcan, “Gerekirse siyasi hayatımı bağımsız belediye başkanı olarak devam ettiririm. Gücüme inanıyorsam bağımsız olarak çıkmayı deneyebilirim. Mahkemeye müracaat edeceğim. CHP'den başka yere gitmeyi asla düşünmedim. Beni göndermeye çalışanlar benden daha eski partili değil ki” diye konuştu.

"İstifa etmeyeceğim, bu parti benim yuvam"
Sözcü'den Aytunç Erkin'in de sorularını yanıtlayan Özcan, “Savunma hazırladınız mı? İstifa edecek misiniz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Savunmam istendiğinde savunmamı hazırlayacağım. Şunu söyleyeyim: Ben istifa etmeyeceğim. Tedbirli olarak disipline vermek aslında siyasi mesajdır, istifa et demektir. Hayır, istifa etmeyeceğim. Bu parti benim partim, yuvam. 1995 yılında gençlik kolu başkanıydım. Kadın kolları ve genel başkanlık dışında her görevde bulundum. Ben CHP'de kendimi ev sahibi olarak görüyorum. Bu parti de kimsenin partisi değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi. Atatürk'ün kurduğu partide Atatürk'ün ilkelerini savunmak ve söylemekten başka bir şey yapmadım!”

"Kendini partiden attırmaya çalışıyor diyenler oldu, hayır, ben inandığım cümleleri kurdum"
Öte yandan Özcan şu dikkati çeken tespiti yaptı:

“… İstifa edecek, kendisini partiden attırmaya çalışıyor diyenler oldu. Hayır, ben inandığım cümleleri kurdum. Benim hayatta en istemediğim olay CHP'den ayrılmak. Ben CHP'de kalmak için mücadelemi yapacağım. Ancak… Tarihe de not düşeceğim. Beni ihraç ederlerse yargı yoluyla da mücadelemi sürdüreceğim.”