Günümüzde, teknolojinin hızlı ilerleyişiyle birlikte akıllı telefon üreticileri her sene daha gelişmiş özelliklere sahip modelleri piyasaya sürüyorlar. Ancak, yüksek vergiler ve döviz kurlarındaki artışlar sebebiyle birçok kişi için telefon almak oldukça zorlaştı. Kredi kartına taksitle telefon almanın da yasaklanmasıyla, taksitle cep telefonu almanın bazı alternatif yöntemleri ortaya çıkıyor.

TAKSİTLE TELEFON ALMAK

Taksitle cep telefonu almak için tercih edebileceğiniz yöntemler, satın alacağınız telefonun hangi satıcıdan olduğuna bağlı olarak değişiyor. Her satıcı, kendine özgü yöntemlerle taksitle telefon alma imkanı sağlarken, taksitle telefon almadan önce iyi bir araştırma yapmanız, cihaz fiyatlarında olası değişikliklerin farkında olmanız açısından oldukça önem arz ediyor. Peki taksitle telefon nasıl alınır ve taksitle cep telefonu alma yöntemleri nelerdir?

Taksitle ve en az zararla telefon almak için önümüze 2 ana yöntem çıkıyor.

  1. Faturaya ek
  2. Alışveriş kredisiyle

1- FATURAYA EK, TAKSİTLE TELEFON ALMAK

Türkiye'de hizmet veren Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom gibi GSM operatörleri, ön ödeme yapmadan taksitle cep telefonu alma imkanı sunarak bu yöntemi kullanıcıların hizmetine sunuyor. Online aplikasyondan veya şubelere giderek söz konusu güncel kampanyalardan faydalanarak taksitle telefon sahibi olabilirsiniz. Ancak unutmamak gerekiyor ki, bu şekilde telefon almak size daha pahalıya gelebilir.

2- ALIŞVERİŞ KREDİSİYLE TELEFON ALMAK

Şu sıralar en popüler taksitle cep telefonu alma yöntemi, alışveriş kredisi olarak öne çıkıyor. Hemen hemen bütün büyük satıcılar, mağazalar ve online alışveriş siteleri, farklı bankalarla anlaşarak kullanıcılarına alışveriş kredisi imkanı snuyor. Alışveriş kredileri genellikle düşük hatta sıfır faizli olarak sunulması nedeniyle taksitle telefon almak için ön plana çıkıyor. Ayrıca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) son açıklamasında, 12.000 TL'nin altındaki cep telefonları için yapılan kredi taksitlerinin 12 ay, 12.000 TL ve üzerindeki cep telefonları için yapılan kredi taksitlerinin ise 3 ay ile sınırlı olduğunu belirtmişti.