Adana'nın Aladağ ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.  Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve Gaziantep depremleriyle benzer şekilde Adana havzasındaki fayların stres alanlarının değişimine neden olarak, deprem riski oluşturabileceğini ifade etti.  Ayrıca, Naci Görür'ün daha önce 28 Nisan tarihinde paylaştığı mesajda, Adana havzasındaki fayların Maraş ve Gaziantep depremleriyle ilişkili olabileceğini ve yönetimleri uyardıklarını belirtmişti. 

110 Liralık Kurabiye Satan İşletmeci: "Şu An Maliyetine Satıyoruz, Zam Yapmayı Düşünüyoruz" 110 Liralık Kurabiye Satan İşletmeci: "Şu An Maliyetine Satıyoruz, Zam Yapmayı Düşünüyoruz"

GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Adana/Ergenuşağı-Kozan'da az önce deprem oldu ya, arkadaşlar yine sorulara başladılar. Hep söylediğim gibi bir daha söyleyeyim; 6 Şubat Kahramanmaraş ve Gaziantep depremleri Adana Havzası’ndaki kimi fayların stres alanlarının değişimine neden olarak onları deprem üretmeye zorlayabilir” ifadelerini kullandı.