Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremin hemen ardından deprem bölgesine intikal etmiş ve Hatay'daki çalışmaları kontrol etmekte.

Bakan Akar, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen Proje Alanları Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Proje Alanları Koordinasyon Toplantısı'nın ardınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile basın toplantıs düzenledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'den Türkiye'ye yönelik deprem göçü iddialarını yanıtladı.

Hulusi Akar, iddiaların gerçek olmadığını ve Suriye'den Türkiye'ye yönelik deprem nedeniyle hiç höç gerçekleşmediğini aksine 42 bin Suriyelinin gönüllü olarak vatanlarına geri döndüğünü söyledi. 

"Kamuoyunda Suriye'den Türkiye'ye yönelik bir göç dalgası olduğu şeklinde yanlış haberler yayıldığını belirten Bakan Akar, “Hiçbir şekilde Suriye tarafından Türkiye'ye doğru bir göç olmamıştık, yoktur. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunlar gerçekleri yansıtmıyor. Aksine Türkiye'ye gelen Suriyeli kardeşlerimizden evini kaybeden, yakının kaybedenler, kendi ülkelerine dönmek isteyenler, takriben 42 bin civarı Suriyeli kendi ülkelerine gönüllü olarak döndüler.”